Menu

חג הפורים בגני הילדים יחול בעוד יומיים.
סלסלות סלסלות של עוגיות משולשות (שבינן לבין אוזן הקשר הוא מקרי לחלוטין ) וממתקים ישלחו ויחולקו בין הילדים .
מסיכות…רעשנים…שירים וריקודים.

עולה בי המחשבה בנוגע למילה ‘מסיכה’ בהקשר של ילד עם אוטיזם, אבל אני כאן כדי לדבר על הילד הפרטי שלי
ולא להכליל ולפרש עבור אחרים את הקונוטציה.

מי זה שם בפנים ?

עופר לא וורבאלי.
כלומר, הוא מדבר,  בדרכו,  מג’ברש בעיקר,  מתקשר, נענה להוראות, בקשות, הנחיות, ג’סטות.
יודע להצביע , להביע בנהמותיו ומבטיו ומשיכת כף ידי לאן שהוא רוצה שאבוא .
מגיב לקולי הפוקד : “עצור”  כשהוא קרוב לסכנה (חשוב מאוד).
ובעיקר שר המון מלודיות מקוריות של  “לא לא לא”…
ניחוש שלי : זה בגלל שאחותו גוערת בו “לא לא לא” בכל פעם שהוא מתקרב לחפציה האישיים.

העיניים שלו שקשורות בחוט זהב דמיוני לשרירי הלחיים מגלות לי כל יום ורק קצת בכל פעם את מי שנמצא שם מאחורי מסכת השקט.

לדוגמא, כשאני יוצאת מפתח הבית לחמש דקות לעשות דבר מה בחצר וחוזרת, עיניו נפערות וחיוך מאוזן לאוזן מקבל את פניי כאילו חיכה יום שלם לבואי.
אז התחלתי לצאת יותר החוצה. 
המרפסת מעולם לא היתה מסודרת יותר.
שוקלת להתחיל לבנות שביל גישה מאבנים קטנות, שיקח לי הרבה זמן ויצדיק את יציאותי התכופות לפרקים קצרים.

אני לא יודעת עד כמה עופר מבין את אווירת חג הפורים ואם בכלל אלביש אותו לגן בבגדי תחפושת מיוחדים.
אני כן יודעת שהוא מאוד נהנה כשיש שמחה סביבו. כשאנשים וילדים מחייכים ונינוחים ובעיקר, כשיש מוסיקה עליזה ברקע .

אז, ברגעים האלו כשכולם עסוקים בלשמוח,  אף אחד לא דורש ממנו לבצע , להשלים, להתקדם … 
אז, הוא הכי מואר והכי מאיר והכי הוא שהוא יכול לגלות לנו בינתיים.
ככה, בלי מסיכות.

[ תובנות אישיות:

אוזן המן לא חייבת להיות משולשת – ‘כמו כולם’ 🙂

שמחה לא חייבת להיות רק בחגים ומועדים 🙂 ]

ביום שלישי אשלח עם עופר לגן סלסלת מתוקים מותאמים במרכיביהם לתכנית GAPS אותה הוא צורך למעלה משבעה חודשים עד כה.

הממתיקים היחידים המותרים בתכנית הם דבש , ותמרים (אך לא סילאן).
הקמחים המותרים בתכנית הם : קמח שקדים וקמח קוקוס בלבד.

את העוגיות האלה מומלץ להכין ערב לפני ולשמור במקרר . הן יותר יציבות וטעימות למחרת 🙂

 

 

מה צריך?

1 ביצה
1 כף דבש
2-3 כפות גהי 
4 כפות קמח קוקוס
3 כפות קמח שקדים

מחית תמרים ביתית

——————–

איך מכינים?

עם מטרפה ידנית טורפים את הביצה , הדבש והגהי עד לקבלת בלילה אחידה ואוורירית.

מוסיפים את הקמחים ומאחדים עם היד לבצק רך.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.

חותכים את כדור הבצק לשניים ומרדדים באמצעות מערוך כל חלק בין שני דפי אפייה ,
זהירות לא לרדד דק מידי.

מסירים את הנייר העליון וקורצים עיגולים.
נסו לא להזיז את העוגיות ממקומן בשלב זה.
הבצק מאוד רך.

אופים 3-4 דקות בחום בינוני (בתנור שלי זה 170 מעלות) ,
הופכים את העוגיות עם תרבד ואופים עוד 2-3 דקות.

מוציאים ומצננים היטב.

כשהעוגיות קרות , מרחו את מלית התמרים וכסו עם עוגיה נוספת.

באמצעות סכין מריחה , עטפו את שולי העוגייה במחית תמרים נוספת וגלגלו את העוגייה בצלחת שטוחה ובה קמח קוקוס/קוקוס גרוס יבש/קמח שקדים .

אכסנו במקרר.

חג שמח, יעל 🙂

Share on facebook
Facebook