מאפינס חמאה

בכל בוקר (חמש בבוקר!), כשאני ניגשת למטבח להכין את הארוחות לעופר שיקח איתו לגן אני לא לגמרי יודעת מה אכין.

בשנה הראשונה ב GPAS, הייתי נשארת עד מאוחר בלילה במטבח כי חשבתי שכך אתייעל בבוקר ואולי אזכה בעוד ארבעים דקות של שינה.

היום, שנתיים אחרי, כשהמרכיבים המותרים ברורים ו ‘היד והעין זוכרות’ את הכמויות, החיים קלים יותר. בעיקר כשמדובר בארוחת הבוקר.
כף וקערה הם הכלים הדרושים לערבב כמעט כל בלילה, מתוקה או מלוחה שתתאים לאפיית עוגות/מאפים/פשטידות GAPS שונות ומגוונות.

לא בכל בוקר, אני מכינה לעופר ארוחה מתוקה. הבוקר כן, ולמאפינס האלו בהם יש ביצים (אורגניות), חמאת שקדים, מעט דבש, חמאת קקאו (השומן הלבן של הקקאו ), הוספתי הפעם גם חמאה רגילה.

לחדשים בגאפס, שימוש בחמאה הוא לא מומלץ בשל אי סבילות לחלבונים וסוכרי החלב (קזאין ולקטוז) ולכן ההמלצה היא להשתמש בגהי (חמאה מזוקקת).

על משמעות ויתרונות הגהי ב GAPS וגם מתכון להכנתה תוכלו לקרוא כאן .

מאפינס חמאה

מה צריך ?
——–

3 ביצים
4-5 טיפות תמצית וניל טהור
4 כפות חמאת שקדים.
2 כפות חמאה רכה (או גהי)
2 כפות שבבי חמאת קקאו
כף וחצי דבש 
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית חומץ תפוחים

פטל קפוא (אופציונלי)

איך מכינים ?
————-

1. טרפו היטב היטב את הביצים
2. הוסיפו את חמאת השקדים וערבבו היטב
3. כעת הוסיפו את הוניל והדבש וערבבו (יש חשיבות להוספת המרכיבים בהדרגה ואיחודם בערבוב )
4. הוסיפו את אבקת הסודה לשתייה (אל תפזרו אותה על פני הבלילה, אלא בנקודה אחת) ומזגו הישר על האבקה את חומץ התפוחים.
ערבבו היטב היטב את הבלילה.
5. הוסיפו את החמאה וערבבו שוב.
6. מזגו לתבנית שקעים, הניחו במרכז כל שקע פטל אחד, או כל פרי יער קפוא אחר ואפו כעשרים דקות בחום בינוני (אצלי זה 170 מעלות).

 מומלץ לצנן מעל רשת.

בתיאבון 🙂

 

למתכונים נוספים מוזמנים להוריד את חוברת המתכונים במתנה כאן 

או בלחיצה על תמונת החוברת 

Share on facebook
Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *