הרצאות – ד"ר נטשה קמפל מקברייד

פרק I בהרצאה של Dr. Natasha Campbell Mcbride בכנס של  – 

The World Foundation for Natural Science

"ד"ר נטשה מקברייד , בקטע קצר ( 7 דקות עם כתוביות בעברית ) מתוך אחת ההרצאות שלה על אוטיזם ועל יתרונות תכנית התזונה GAPS להקלה וטיפול משמעותיים בתסמיני האוטיזם. (וגם…הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות ועוד מחלות רבות..)

את החלק הזה מההרצאה תרגמתי בראש השנה 2017 . לרבים זהו מועד של החלטות חדשות לשינוי.
 אז זו המתנה שלי למי שיבחר לקבל.
שתהיה זו שנה של חשיבה מחדש.
של השכלה עצמית. של אופטימיות רחבה ושל החזרת האמון של ההורים בעצמם ובכוחם להזיז הרים וגבעות למען ילדיהם אף על פי ולמרות הקולות המרובים שאמרו, שאומרים ושיאמרו לכם אחרת.

החלק הזה שבחרתי לתרגם הוא זה שטלטל אותי בפשטותו והצית את התהליך האישי שלנו."

יעל.

Share on facebook
Facebook

כאן למטה ההרצאה המלאה (ללא כתוביות)
בשלושה חלקים:

חלק 3

חלק 2

חלק 1

לקטוז - למה קשה לנו לעכל אותו ?

 
  • מה הבעיה עם לקטוז ? מה מסייע לגוף שלנו לפרק ולעכל אותו ? 
  • ומה הקשר בין מוצרי חלב כפי שאנחנו רגילים לצרוך אותם לבין בעיות מעיים ?
  • מהי חומצה לקטית ומדוע היא חיונית ומועילה לנו?
  • מה יש במרק עוף ועצמות שהוא כל כך מרפא בעל עוצמה ?
  • חשיבותו של הקולגן בריפוי כאבים ומחלות שונות .
  • מדוע חשוב לרכוש ישירות מהחקלאי ולא מהסופרמרקט?
  • חלק שלישי מהרצאתה של ד"ר נטשה קמפל מקברייד שתרגמתי את רובה עבורכם (עם כמה טעויות הקלדה שתתעלמו מהם… 🙂 ).

בקטע הוידאו המצורף הוספתי כתוביות בעברית.
לנוחיותכם מצרפת לכאן את התמלול:

מתוך הרצאה של ד"ר נטשה מקברייד בנושא הלקטוז:

לחלב יש סוכר שנקרא 'לקטוז' החלב שאנו נרצה לרכוש הוא חלב א מ י ת י .כזה ש ל א מוצג בסופרמרקט.

כל החלב שמגיע לסופרמרקט מגיע מפרות. אלו בהמות ש'נוצרו' במעבדות על ידי מדענים.
אלו לא בעלי חיים טבעיים. אלו פרות פרנקנשטיין (מעוותות), והן מייצרות חלב פרנקנשטיין (חלב מעוות).
פרות אלו ענקיות, הן מסוגלות לייצר פי שלוש כמות חלב ליום בהשוואה לפרה נורמלית וטבעית.

הקומפוזיציה (ההרכב) של חלב זה היא שונה לחלוטין מחלב אמיתית וטבעי. לכן, הדבר הראשון שנעשה בנוגע לחלב: 
נמצא חקלאי (רפתן) שיש לו פרות אמיתיות. 

פרות אלו אמורות לגדול ולחיות במרעה פתוח ולא במבנה
עליהן להיות חשופות לשמש. כך הן תספוגנה ויטמין D אל תוך החלב שלהם ומשם לחמאה שנייצר מהחלב שלהן.

אם הפרה סגורה במבנה , לא יהיה ויטמין D בחלב שלה.

ישנן פרות המכונות "אוכלות עשב". אותן פרות נעולות ברפתות שלהן, מבחוץ גדל עשבמרוסס בכימיקלים , 
נקצר ומוגש לפרות למאכל והם (המגדלים/הרפתנים) קוראים להן "אוכלות עשב".
לא לזה אנחנו מתכוונים בפרות אמיתיות וטבעיות. 
על הפרה להיות בשמש, במרעה פתוח , רוב ימות השנה.
החלב של פרות אלו הוא אורגני. החליבה היא הגיינית.
ואנו לא מפסטרים חלב זה. אנו צורכים אותו RAW (גולמי).  משום שחלב מכל בעל חיים הוא 'חי'.
כמו גם של בת אנוש.

זהו 'הדם הלבן' של האשה ללא כדוריות הדם האדומות.

החלב מלא בתאי חיסון חיים.

תאי דם לבנים.
הורמונים פעילים.
נויורטרנסמיטורים, ויטמינים, מינרלים, חלבונים, אנזימים חיים ופעילים בקומפלקס חי ואנרגטי.
כאשר אנו צורכים חלב זה, אנו לא חווים תגובה שלילית ללקטוז (סוכר החלב)
משום שחלב גולמי מכיל אנזימים שמעכלים את הלקטוז עבורנו.
אך אם אנו מפסטרים את החלב, אנו הורגים את אותם אנזימים ואנו מקבלים מוצר 'מת'.
הלקטוז נהרס.
לכן בני האדם מפתחים אי סבילות ללקטוז.

לאחר תקופת הינקות, כולנו (בני האדם) מפתחים אי סבילות ללקטוז משום שהפסקנו לייצר את אנזימי הלקטוז.
בני אדם לא מפתחים לקטז (האנזים שמפרק את הלקטוז) לאחר תקופת הינקות.
אנשים שמצליחים לעכל חלב מאכסנים בתוכם אוכלוסיות שלמות של בקטריות מועילות אשר מפרקות את הלקטוז עבורם.
בדרך כלל הלו הם ה E COLI .
אך לרוב האוכלוסיה בדרך כלל אין את אוכלוסית הבקטריות הזו.
אני מכירה אנשים רבים שהחליפו את צריכת החלב שלהם מחלב מפוסטר לחלב גולמי והם לא חוו יותר תגובתיות יתר ללקטוז והם יכולים לעכל אותו.

אך עם אנשי גאפס (GAPS), משום שיש להם פלורת מעיים לא תקינה (לא נורמלית/לא מאוזנת..) …

– לקטוז הוא דו סוכר, ישנן שתי מולקולות סוכר שם –

גלקטוז וגלוקוז – מחוברות.
דופן המעי , תפקידו לפרק ולהפריד בינהן. התאים שבדופן המעי.
כאשר תאים אלו הרוסים , אין ביכולתם להפריד בין שתי המולקולות האלו.
על מנת שיספגו, הן חייבות להיפרד !! ומשום שהן לא, הן מהוות מזון מ ו ש ל ם עבור קנדידה, קלוסטרידיה, פרוטאוס – כל דבר !
דו סוכר הוא 'מושלם', הוא גדל, משגשג והופך לרעלן.
לכן , עבור מטופלי GAPS, דבר ראשון שנעשה , זה נתסיס חלב לבד בבית.
נוסיף בקטריות מתאימות ונקבל משקה קפיר או יוגורט.
בבית.
תוך 24 שעות. קפיר או יוגורט.
הבקטריות האלה שנוסיף , אוהבות סוכר.
הן עושות את העבודה עבורנו. הן מפרקות לקטוז לגלקטוז וגלוקוז.
הן עושות את העבודה הזו עבורנו והן אוכלות אותם.
לכן מוצרי חלב מותססים הם באמת ובתמים מוצרים נטולי לקטוז.
יש בהם מיקרובים חיוניים ויעילים, פרוביוטיים, ויש בהם חוצמה לקטית שהיא חומצה אנטיספטית (אנטי דלקתית) מצויינת עבור מערכת העיכול שלנו.
החומצה הלקטית שבקפיר וביוגורט תהרוג את כל הפטוגנים (מחוללי מחלה).
תחסל קנדידה, תחסל תולעים ותחליף אותם במיקרובים חיוניים.
המועדף עלי ביותר הוא 'קפיר', משום שקפיר הוא בן אלפי שנים והוא הועבר בעדינות מיד ליד…
המוסלמים טוענים שהנביא מוחמד בעצמו נתן זאת לאנשיו.
כך מספרת האגדה בכל אופן…
מהו 'קפיר'?
זהו 'יצור' קטן בעל צורה של כרובית, עליו נוצרים כ 200 מיקרובים מלאי חיים.
צומחות עליו פטריות ווירוסים חיוניים, בקטריות חיוניות – כל מה שחיוני ומועיל.
כאשר אתם מטמינים אותו בתוך החלב, לאחר 24 שעות הוא יהפוך לכם את החלב לקפיר.
לאחר מכן, תסננו את הקפיר שקיבלתם דרך מסננת , על מנת לשמר את האורגניזמים של הקפיר, הוסיפו חלב נוסף והקפיר ישתמר ויצמח עבורכם לנצח..
והוא יגדל עוד ועוד כך שתוכלו לחלוק אותו עם חברים ומשפחה.

וזוהי הפרוביוטיקה העוצמתית ביותר עבור מערכת העיכול.


לצפייה/האזנה לקטע הוידאו עם כתוביות בעברית הקליקו  –  כאן.