טארט טאטן

טארט טאטן הוא שם קולינרי צרפתי לעוגת תפוחים מקורמלת והפוכה.
מרכיביה ושלבי הכנתה די פשוטים גם אם אפייה היא לא הצד החזק שלכם/ן.

בעוגה הקלאסית סוד ההצלחה טמון בקרמול הממושך והמתון של תפוחי העץ בסוכר, לימון וחמאה. היחסים בין השלושה האחרונים לא קריטי אבל די חשוב, כפי שחשוב לא לשרוף את הסוכר אלא להגיע לצמצום נכון של הנוזל ולצבע החום זהוב המפתה.
ייתכן וזה השלב שרבים חוששים ממנו כשהם שוקלים להכין טארט טאטן.

לאחר כחצי שעה עד ארבעים דקות של בישול תפוחי העץ בנוזל השומני, המתוק והדביק , הם רכים מספיק כדי לאפשר אפייה נוספת קצרה בתנור אך קשים מספיק כדי לא להפוך למחית.

את פלחי התפוחים הגסים נסדר בתבנית עגולה עליה נפרוס בצק פריך ונאפה אותם יחד.

ב GAPS לא נשתמש בסוכר וגם לא בקמחי דגנים להכנת הבצק הפריך.

ב GAPS משתמשים בדבש או בתמרים (לא סילאן) על מנת להמתיק באפייה, לכן, אותגרתי ותהיתי האם אצליח להגיע לקרמול עם הדבש בלי שטעמו של הדבש יהיה דומיננטי. חיפשתי לא מעט מתכונים ברשת בבלוגים באנגלית ומצאתי כל מיני מתכונים שהיו קרוב, ליד אבל לא לגמרי.
אז נטשתי את מנוע החיפוש ונכנסתי למטבח.
היה לי כבר ברור מה צריך לעשות.

אז מה צריך?
—————
7-8 תפוחי גראנד סמית גדולים
2 כפות דבש גדושות

150 גרם חמאה/גהי (אני השתמשתי בחמאה)
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמית וניל טהורה.

לבצק  :
——-
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח שקדים
4 כפות קמח קוקוס
1 ביצה

איך מכינים ?
————
קולפים את התפוחים וחותכים לארבעה רבעים.
מנקים את הליבה  מעט עם סכין.

בסיר רחב שמים את החמאה, הדבש, מיץ לימון, קינמון ווניל ומבשלים על אש בינונית  תוך כדי ערבוב עם כף מעץ עד שכל המרכיבים מתאחדים .
מניחים את רבעי התפוחים בנוזל כאשר לכל פלח יש את המקום שלו והם לא עולים אחד על השני.
לאחר חמש דקות בישול צבעם יראה כך : 7-8

נשמור על אש בינונית עד נמוכה  ונזיז את התפוחים מידי פעם לצדדים.
לאחר כעשר דקות בערך נהפוך אותם אחד אחד עם כף ונעשה זאת עוד מספר פעמים עד תום הבישול.
סה"כ זמן הבישול שלהם הוא בין 30-40 דקות.
אין צורך לכסות במכסה.
לאחר חצי שעה הם נראים כך:

נסדר את התפוחים בשכבה אחת בתבנית אפייה עגולה ונהדק אותם בעדינות עם כף.
נמזוג עליהם את הנוזל שנשאר בסיר בו הם בושלו.

כעת ניגש להכין את הבצק (אני הכנתי אותו בזמן שהתפוחים התבשלו):

נאחד את כל המרכיבים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק רך ואחיד. אם דביק מידי הוסיפו קמח קוקוס.
נעטוף בניילון ונניח במקרר לחצי שעה עד ארבעים דקות (אני חסרת סבלנות אז הנחתי בפריזר לעשרים דקות בערך).

אם הביצה שהשתמשתם בה בבצק לא אורגנית, אל תאפשרו ליד קטנה וזריזה לממש את זממה בחטף.

מהבצק המרודד קרצתי עיגול (אולי זה הזמן לציין כי השתמשתי בתבניות אפייה קטנות אישיות ולא באחת גדולה) אותו הנחתי על התפוחים שבתבנית ומעודפי הבצק השתעשעתי בכדרור כדורי בצק קטנים לקישוט אף על פי שאת העוגה מגישים הפוכה 🙂

נאפה בחום של 180 מעלות כעשרים דקות בערך או עד שהבצק מושחם מספיק לדעתכם ונצנן היטב.

את העוגה הזו לא חותכים יפה יפה ומגישים מנות משולשים משעממות. את העוגה הזו אוכלים עם כף (ככה אנחנו חיסלנו אותה בכל אופן כולל הילדה שלי שאףףףףףף פעם לא מסכימה לטעום דברים חדשים)

Share on facebook
Facebook